Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха правата на Козмин Моци

Снимка: БГНЕС

Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на защитника на „Лудогорец“ Козмин Моци. Румънецът фаулира грубо нападателя на ЦСКА Стефан Николич по време на победата на тима му с 4:0 от събота, но главният съдия Георги Йорданов дори не отсъди нарушение.

Днес комисията се събра и взе решение да спре правата на Моци до изясняване на случая. Следващото събраните на Дисципа е в четвъртък от 12,00 часа, което автоматично означава, че защитникът няма да играе в утрешния първи полуфинал за Купата на България срещу „Левски“.

На основание чл.52, ал.2 от ДП 2014/2015, ДК изисква от СК експертен доклад по чл.31, ал.3 относно деянието на Козмин Йосиф Моци в срещата от 24 кръг ПФК „Лудогорец” – ПФК „ЦСКА” по отношение на Стефан Николич състезател на ПФК „ЦСКА”. Същият следва да бъде предоставен на ДК до 11:00 часа на 09.04.2015 г. ДК свиква извънредно заседание на 09.04.2015 г. от 12:00 часа и призовава съдийската бригада и съдийския наблюдател от срещата. ДК спира състезателните права на Козмин Йосиф Моци до произнасяне по случая, съобщиха от БФС.

В друго свое решение от редовното заседание след кръга, отборът на "Славия" беше наказан с имуществена санкция в размер на 1000 лева. "Белите" са задължени и да възстановят щетите, нанесени на  съблекалнята на стадион "Бончук" в Дупница.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна