Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероятно-невъзможна история за звездички

БНР Новини

Едно малко момченце, което се казва Джилберт, една звездичка, която се казва Мигушка, защото много обича, а всъщност не само обича, а и изобщо не престава да премигва и блещука, и старата баба на Джилберт са главните герои на вероятно-невъзможната история за тази събота. И оттук започват приключенията, които се случват на две места – в старата английска къща и улиците наоколо и в небесно-звездната действителност на Мигушка. Която, сама по себе си, разбира се, е не по-малко любопитна, любознателна и приключенски настроена от Джилберт. Който, сам по себе си, доста време след като старата му баба настойчиво-изнервено е казала „лека нощ“, се взира през отворения прозорец и си говори с Мигушка и изобщо не иска да заспи. За да усложним нещата, защото нищо в приказките не е толкова просто, особено в английските, само ще подхвърлим, че Джилберт, Мигушка и бабата не са единствените участници в тази история за звезди и мечтателни момченца.
Какви пътувания ще предприемат нашите герои и докъде ще ги доведе непресъхващата жажда за изследване на неизследвани територии, ще чуете в събота. Както обикновено, доста раничко.
Постановката на Радиотеатъра е станала възможна благодарение на прекрасния избор, превод и драматизация на Елисавета Сотирова. И разбира се, актьорския екип, който е работил вдъхновено за този текст преди доста години, за да бъдем точни – преди 30 години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени