Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великият ден на Възкресение Христово!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

• В празника на празниците ще се опитаме да направим нашите слушатели съпричастни на най-важното събитие в историята на християнството, крайъгълният камък на нашата вяра – Възкресение Христово.
• Специално за слушателите на „Благовестие” – интервю с Негово светейшество българския патриарх Неофит.
• В навечерието на Възкресение Христово се извършва чудото на Благодатния огън на Божи гроб, за което нашите слушатели ще научат от Ловчанския митрополит Гавраил, който ще донесе Благодатния огън у нас от Йерусалим.
• Александър Стойков, доктор по изкуствознание и автор на книгата „Езикът на пространството във византийската иконография” ще ни разкрие кои са изображенията, свързани с Възкресение Христово.
• В радостта на празника ще се включат Западноевропейския митрополит Антоний, Варненския митрополит Йоан, апостолическия екзарх на католиците от източен обряд монсеньор Христо Пройков, Белоградчиски епископ Поликарп, свещеноиконом Васил Коцев от столичния храм „Св. Георги”, д-р Тодор Велчев, преподавател във Физическия факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съосновател на гражданското сдружение за християнска апологетика ХАРТА.
• След 11 часа, когато започва празничната вечерня в храмоветe, наречена „Второ Възкресение”, чрез подвижна радиостанция ще направим съпричастни на чудото на Възкресението българите, които нямат възможност или не могат да стигнат до храма Господен.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна