Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Pravatami.bg е сред най-търсените български безплатни мобилни приложения

Снимка: pravatami.bg

Pravatami.bg - разкодираните закони е първият български безплатен сайт за правна култура и защита.
Основната му цел е да предоставя полезна и практична правна информация на максимално достъпен и популярен език. В онлайн платформата са качени над 350 статии, в които всеки би могъл да разпознае себе си и своя частен казус. Това, което правим е да хващаме нормативните актове, които се отнасят до конкретната житейска ситуация и да ги разкодираме на разбираем за хората език, споделя Георги Държанлиев, един от авторите и инициатор на проекта.
В популярната платформа се качват между два и три нови материала седмично, информацията се предава също и чрез видео, графики и други популярни алтернативи на текста. Истински хит става мобилното й приложение. Изтеглено е над 80 000 пъти и само няколко месеца след пускането му е в топ 3 на най-теглените безплатни приложения в България. Всеки месец се ползва активно от около 30 000 души.
Най-важната информация от сайта е там и когато се влезе в него, тя се актуализира автоматично, допълва Георги Държанлиев и споделя, че най-посещаваните от потребителите раздели са: Работа, Потребители и Полиция. Интернет сайтът има 12 раздела – гореизброените, а също така и Потребители, Полиция, Пари, Юридически лица, Сделки, Пари, Семейство, Наследство, Администрация, Европа и Разни.
Кратките статии „разказват“ съвсем накратко, в рамките на около 1000 думи, правно урегулираната среда, в която е попаднал или предстои да попадне читателя. Авторите не дават индивидуални консултации, но всеки потребител може да даде идея за разработването на нова тема в рубриката „Предложи право“.
Непознаването на закона, не е извинение за неспазването му. Но познаваме ли правата и задълженията си като граждани, и като фирми? Чуйте повече за възможностите на Pravatami.bg, както и любопитни детайли за необходимата, днес, правна култура от създателя на сайта Георги Държанлиев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна