Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова срещу американка, а Сесил Каратанчева среща французойка в Щутграт

Цветана Пиронкова срещу американка, а Сесил Каратанчева среща французойка в Щутграт
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова ще срещне Бетани Матек-Сандс (САЩ) в първия кръг на квалификациите на тенис турнира на червени кортове в германския град Щутгарт с награден фонд 731 хиляди долара. Първата ни ракета е водачка в схемата напресявките.

30-годишната Матек-Сандс е 179-а в класацията на УТА в момента, но е достигала до 30-ото място през юли 2011 година. Тя няма турнирни победи на сингъл, но е спечелила 14 трофея на двойки, като е заработила над 3,4 милиона долара в професионалната си кариера досега.

Пиронкова има победа и загуба срещи американката. Българката спечели на турнира в Ню Хейвън през 2008 година със 7:6, 0:6, 6:0, но загуби миналата година с 4:6, 4:6 в първия кръг на квалификациите в китайския град Ухан.

Другата ни представителка Сесил Каратанчева започва квалификациите с мач срещу Стефани Форец (Франция). До сега българката има една загуба от французойката с 6:4, 6:0 в квалификациите в Щутгарт през 2008 година.

Първият кръг на квалификациите започва в събота. Срещата на Пиронкова с Матек-Сандс е пета на корт 1, а Сесил Каратанчева излиза срещу Форец в трети мач на корт номер 2.

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна