Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-скъпият ретро автомобил в България ще бъде показан на парада в Сливен

Снимка: Дневник
В Сливен днес се очаква да бъде представен най-скъпият ретро автомобил в България. Община Сливен и клуб „Туида класик” за трета поредна година са домакини на ретропарада под Сините камъни, който е под патронажа на кмета Кольо Милев.

Над 60 ретро автомобила и мотоциклети от клубове в цялата страна ще участват в ретро парада в Сливен. Целта на организаторите е всяка година да представят нещо ново и любопитно за посетителите. Тази година това е състезанието по майсторско управление на ретро автомобил, каза Валентин Дойчинов - председател на ретро клуба в Сливен:

Надпреварата ще започне след почетна обиколка на града и представяне на колите в градския парк. Освен в категориите за автомобили от 30-те, 50-те и 70-те години, награди ще има за реплики и за дебют. Голямата награда на община Сливен ще е за принос в реставрацията.

Тази година в парада е заявил участие собственикът на най-скъпия ретро автомобил у нас - БМВ 319 кабрио, управляван някога от автомобилната легенда Димитър Соколов. Колага е произведена в завода на БМВ през 1936-та и е участвала в състезание от веригата "Град При" в 1939-та. До днес са останали само три коли от модела, от който са направени 74.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна