Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлин Русев: Нещата ще се подобряват все повече и повече

| обновено на 29.04.15 в 14:51
Светлин Русев
Снимка: classicfmsofia.com

Световноизвестният цигулар Светлин Русев е специален гост на "Фортисимо фамилия" в "Приказка за цигулка" - на 16 и 17 май в зала "България". Актьорите Юлиан Вергов и Ани Пападопулу и Софийската филхармония под диригентството на маестро Максим Ешкенази ще му партнират във финалните образователни концерти от програмата за този сезон.

Концертът "Приказка за цигулка" е за деца и юноши, които заедно с родителите си ще имат възможността да чуят прекрасния звук на цигулка "Страдивариус" от 1710 г. "Camposelice", предоставена на Светлин Русев от Nippon Music Foundation. Посетителите ще научат също историята на цигулката като музикален инструмент - кога е възникнала, кои са най-големите майстори лютиери, ще чуят и някои от най-популярните произведения за цигулка. Поради огромния зрителски интерес концертът ще се състои два пъти, в два поредни дни, което е прецедент за зала "България" - на 16 май от 11.00 ч. и на 17 май от 16.00 ч.

Българското национално радио Ви дава шанса да бъдете сред публиката на концерта "Приказки за цигулка" с билети - подарък от предаването на програма "Хоризонт" за музикално-сценични изкуства "Каста дива" /неделя 22-23 ч./. Можете да заявите Вашето желание за участие в томболата на електронната поща castadiva@bnr.bg до 30-и април. Томболата ще бъде изтеглена в предаването на 3-и май. Пожелаваме Ви късмет!

В звуковия файл чуйте интервюто на Росица Кавалджиева със Светлин Русев.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна