Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Командирът на Сухопътните войски: Неодпустимо е да се се уронва престижът на армията

Снимка: БГНЕС
"Недопустимо е от едно повдигнато обвинение да се уронва престижът на Българската армия“ - това пише в интернет публикация командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Повод стана повдигнатото обвинение в злоупотреба със служебно положение на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада Димитър Шивиков.

Генерал Андрей Боцев не заема страната на обвинения в злоупотреба командир, но припомня, че всеки един офицер е ползвал помощта на колеги и приятели, когато е сменял квартирата си и е бил местен от гарнизон в гарнизон. Разчитал е на колегите си като част от семейство, пише началникът на Сухопътните войски.

Димитър Шивиков беше обвинен, че използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си. Генерал Боцев напомня, че обвиненията към Димитър Шивиков идват в момент, когато е трябвало да заеме пост в НАТО - военен представител на България в Монс. Самият Шивиков определи случващото се като злонамерена акция.

В публикуваното в интернет мнение, командирът на Сухопътните войски изразява възмущението си от коментарите по отношение на армията. „Независимо от големите „облаги” и ранно пенсиониране ние сме с 3000 бройки под щата", припомня генералът. И допълва, че докато има критики, армията оказва помощ на населението и произвежда продукт - национална сигурност.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна