Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шедьоври на веризма на финала на първия български сезон на MET Live in HD

Марсело Алварес като Канио
Снимка: Метрополитън опера

"Селска чест" от Пиетро Маскани и "Палячо" от Руджеро Леонкавало ще бъдат излъчени на финала на тазгодишния киносезон на Метрополитън опера - Ню Йорк, който за първи път включваше и България. Двата шедьовъра на веризма ще бъдат предавани пряко и по програма "Христо Ботев" на БНР.

Излъчването в Синема Сити София започва в 19.30 часа на 25 април. Билетите са напълно разпродадени, но добрата новина е, че се предвижда повторение в сряда, 29 април от 19.30 часа и пропусналите могат да се възползват, за да видят именития тенор Марсело Алварес в двете водещи партии - като Туриду в "Селска чест" и Канио в "Палячо" в постановката на знаменития режисьор Дейвид МакВикар, който предпочита да разгледа двата сюжета за ревността и изневярата от съвременна гледна точка. Диригент на прекрасния оркестър на Метрополитън опера ще бъде Фабио Луизи

Българската публика ще се наслади на кинопрожекциите на живо от Метрополитън опера и догодина, а най-очаквано ще бъде второто излъчване, когато българката Соня Йончева ще бъде в ролята на Дездемона от "Отело" на Верди.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени