Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бенят носи успех на „Атлетик“ (Билбао)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът Бенят Ечеберия вкара единственото попадение при победата на „Атлетик“ (Билбао) с 1:0 над опашкаря в испанското първенство по футбол „Кордоба“. Това изкачи баските на осмо място в класирането и на шест точки от зона Лига Европа, където се намира „Виляреал“.

Мачът беше много труден за гостите и те се нуждаеха от късмет в 56-та минута, за да стигнат до гола. Ударът на Ечеберия рикошира в защитник и влезе в мрежата на Хуан Карлос Мартин, а „Атлетик“ си тръгна с трите точки от „Кордоба“.

Домакините пък могат да съжаляват, защото Бебе, Анхел Креспо и Феде Картабия пропуснаха отлични положения през второто полувреме. Това пък остави техния тим на дъното в класирането само с една домакинска победа.

Опитвахме да спечелим мача и имахме много положения за гол, но не успяхме да ги вкараме. Те пък го направиха с рикошет. Трябва да се вдигнем максимално бързо и да се борим, защото чисто математически все още имаме шанс за спасение в Примера, каза вратарят на Кордоба.

Мачът на седмицата е насрочен за днес от 17 часа българско време, когато „Еспаньол“ приема „Барселона“ в каталунското дерби от 33-ия кръг на Примера дивисион. Загуба или равен могат да оставят тима на Луис Енрике на второ място само пет кръга преди края, защото „Реал“ (Мадрид) изостава само на две точки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна