Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Богданов с положителна допинг проба

Теодор Богданов с положителна допинг проба
Снимка: BGvolleyball.com

Бившият ни волейболен национал и настоящ играч на „Нефтохимик 2010“  Теодор Богданов е дал положителна допинг проба. Новината бе потвърдена от ръководството на Българска федерация по волейбол.

Внезапната проверка е направена преди месец по време на домакински мач в Бургас. Резултатите показват, че 29-годишният централен блокировач е дал положителна проба за веществото „ефедрин“.

Очаква се волейболистът да бъде изслушан от Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет в сряда. След това БФВ ще вземе решение за налагането на евентуална санкция.

Пред сайта BGvolleyball.com Теодор Богданов сподели:

Много неприятна ситуация. За мен също беше изненада. В периода, в който ми взеха пробата, бях болен от грип и използвах капки за нос, за лекуване на грипа. Тогава не съм подозирал какво съдържат самите капки и не съм си представял, че могат да повлияят положително на дадената от мен допинг проба. Допинг пробата беше в Бургас. Не мога да кажа дали е била очаквана или не. След приключването на един от мачовете, дойдоха хората и поискаха да им дам допинг проба. Аз не се крия от никого и нищо. Естествено, че ще дам проба. Изобщо не съм подозирал, че от медикаментите, които  съм използвам може. Донякъде е моя грешката, че не съм опоменал с какво съм се лекувал. Аз използвах медикаменти, които са широко разпространени във всички аптеки. Дори децата ползват тези медикаменти, нямам идея защо това е повлияло на пробата. Явно има съставка, която се отчита като допинг. Никога не бих си  позволил да взема медикамент, който да навреди  на мен, моето име, клуба в който играя, на федерацията. Не съм предполагал, че ще се развият по този начин нещата. Искам да се извиня на Нефтохимик 2010 и на съотборниците си, че се стигна до такава нелепа ситуация. Никой не се е свързал с мен, за да ме уведоми за втора проба. Единственото за което ме информираха е, че имам положителна допинг проба поради наличието на ефедрин и до там. Очаквам по-меко наказание. Готов съм да съдействам с каквото мога. В сряда ще има изслушване по случая, а аз съм готов да съдействам с каквото мога. Отворен съм за всякакъв вид проби. С гордо вдигната глава съм. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна