Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на юношите: Искам максимума от Европейското

Снимка: www.sportal.bg

Треньорът на националния ни отбор по футбол до 17 години Александър Димитров заяви, че иска максимума от играчите си за предстоящото Европейско първенство по футбол, на което България е домакин.Нашите попаднаха в Група А на надпреварата заедно с отборите на Хърватия, Испания и Австрия.

Има отлив на публика, спонсори и интерес към българския футбол, но за това вина имаме всички, които се занимаваме с този спорт. Благодарение на Борислав Михайлов спечелихме домакинството на този голям форум. Вярно е, че се класирахме директно на Евро 2015 като домакини, но това е по-скоро проблем за нас - липсва ни необходимото самочувствие, което идва победите в официални срещи. Говорих с най-добрия психолог в България и направихме тестове на момчетата при назначаването ми начело на отбора. За съжаление показаха, че не са достатъчно уверени и работим върху този проблем, заяви Димитров. 



Концентрирани сме изцяло върху първия мач в Стара Загора. Първият двубой е най-важен. А това е този с Хърватия. Гледах на живо един мач на Испания. Имаме записи на Хърватия и Австрия, а и ще гледаме срещата между Испания и Австрия. Няма да играем дефанзивно. Със сигурност. Не обичам да ритаме топката високо и да се молим да падне по-бавно, за да губим време. Излизаме срещу най-добрите отбори в Европа на това ниво. Няма само да се защитаваме срещу Хърватия, каза още треньорът на юношите.

Отборът изкара един кратък лагер в Стара Загора, а от днес заминава на втори в Бургас, където ще остане до началото на първенството. Нашите юношески национали стартират срещу Хърватия на 6 май на стадион Берое.

Александър Димитров отговори и на въпрос за слуховете от последните седмици, според който той ще стане треньор на ЦСКА.

На ЦСКА не се отказва. Това е един от отборите, на които не се отказва. Стигне ли се до оферта от клуб, трябва да се премисли внимателно. Да се види дали се прави крачка напред, или три крачки назад. След европейското най-вероятно ще се насоча към мъжкия футбол. Бих отишъл в клуб с история, публика и ясна визия за бъдещето на клуба. Не казвам за бъдещето на първия отбор, а на клуба като цяло, каза още Димитров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна