Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група от 12 български туристи е в Катманду

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Група от 12 българи е в Катманду от вчера. Те са на палатка, имат проблем с намирането на вода и храна и чакат да дойде времето за полета, тъй като авиолиниите са претъпкани. Това съобщи Юлиян Стамболджиев, организатор на трекинг пътувания в Хималаите, в интервю за предаването „Нещо повече“.

Съгласно програмата ни през следващите два дни трябваше да бъдат в Катманду с оглед опознаване на културни, исторически ценности и т.н. Резервацията за полета е на 30-и като се очаква да пристигнат на 1-ви. Правим всичко възможно да бъдат чекирани от тук, но дали всичко ще бъде нормално, не можем да преценим, защото страшно много хора чакат, обясни още той.

По думите му до вчера летището в Катманду е приемало само полети със спасителна и хуманитарна цел. От днес трябва да има и нормални полети.

Български власти в Катманду няма с изключение на почетния консул, който се старае да помогне, познава нашия водач от много години. Хората, които искат да имат информация, могат да се обърнат или към МВнР, или към посланика ни в Индия, каза още Стамболджиев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна