Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Медиците са шампиони по извънреден труд, показва справка на вестник "Телеграф" в Инспекцията по труда. През 2014 г. трудовите инспектори са извършили близо 1000 проверки на работното време в лечебни заведения, като са регистрирани около 200 нарушения, уточнява публикацията.
1 500 души работят по магистралите в почивните дни, съобщава на уводно място "24 часа" и уточнява, че регионалният министър Лиляна Павлова предстои да обсъди с археолози възможността за по-бързо приключване на разкопки и проучвателни дейности, които забавят строежа по магистрала "Хемус". 
 "Синодът да преосмисли решението си за царя", пише вестник "Преса" като цитира изказване на президента Росен Плевнелиев. По думите му споменаването на Симеон Сакскобургготски в църковните служения като "цар" може да доведе до риска християните в България да се разделят на монархисти и републиканци.
Бум на заеми за печки и перални - е водещо заглавие на "Преса". През март тази година са изтелглени потребителски заеми на стойност близо 274 млн. лв. Това е своеобразен рекорд за банките от началото на кризата през 2008 година, допълва ежедневникът.
БСП предлага общ билет за метро и градски транспорт. На тази идея акцентира "24 часа" и пояснява, че общински съветници от левицата искат комбинираният билет да струва левче, ако се ползва в рамките на 1 час, в противен случай цената ще се променя до 1 лв. и 50 стотинки. 
Единен номер за всички хотелски рецепции ще бъде въведен у нас, пише "Телеграф". Очаква се промяната да стане факт до края на месеца, като уеднаквяването няма да доведе до финансови разходи за собствениците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени