Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Чуков: Режимът в Сирия се сгромолясва

Снимка: БГНЕС

Режимът в Сирия губи инерция и "почва под краката си". Там много скоро ще се случат радикални промени. Това каза за “Хоризонт“ в предаването "Нещо повече“ арабистът Владимир Чуков по повод разпространена от някои сайтове информация за смъртта на сирийския президент Башар ал Асад:


Ако информацията за смъртта на сирийския президент е вярна, то тя трябва да е на първите страници на водещите международни информационни агенции, което не е така. Тази новина е разпространена от маргинални сайтове. Цитират се израелски източници, които от своя страна се позовават на руски източници. Според информацията президентът е умрял от раните си в болница, след като е бил откаран там с огнестрелна рана. Твърди се, че иранският му телохранител е стрелял в него от упор. Но това не се потвърждава. Сирийската телевизия нито потвърждава, нито отрича това нещо.

Според Чуков режимът в Сирия се сгромолясва и затова има редица доказателства:

Единият шеф на службите за сигурност беше убит, а другият изчезна. Миналата седмица имаше потвърдена информация, че майката на Башар ал Асад е напуснала Сирия и живее в Минск. Очевидно е, че режимът се сгромолясва. Опозицията има свои лагери на 30 км от Дамаск. Сирийската армия загуби свой стратегически град. Ще се случат много скоро радикални промени в Сирия.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени