Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Мамалев: Щастието е въпрос на знание, неукият човек е нещастен

georgi_mamalev
Снимка: БГНЕС

Щастието е въпрос на знание. Неукият човек е нещастен. Като не си достатъчно образован, като не си достатъчно работлив, като достатъчно умен да познаваш света и да оцениш къде живееш, естествено, че ще бъдеш нещастен. Като си прост и в центъра на Ню Йорк пак ще си нещастен, и до Сорбоната в Париж да си – пак ще си нещастен, каза актьорът Георги Мамалев в интервю за предаването „12+3“.

Хората мрънкат защо са повишили с 5 стотинки  киселото мляко. Интересуват ги такива дребни неща. Това е въпрос на възпитание и култура, а, за жалост, културата у нас е на много ниско ниво, образованието също и от там идва цялата беда, добави той.

Според Мамалев, младите актьори трябва да играят активно и в театъра: Защото там е мястото, където се изграждат като актьори. Сценариите в телевизиите, а често пъти и в киното, са много по-слаби от драматургията, която играеш в театъра. Щастлив съм, че в момента нашият театър се развива много добре и младите актьори са много добри. Така че бъдещето на българския театър е добро.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна