Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Золатан Йорданов: Основната цел през лятото е добро представяне на Европейските игри в Баку

Снимка: varnaworldcup2015.com

Сред най-ярките звезди на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика е притежателката на пълен комплект медали от завършилото преди няколко седмици Европейско първенство по спортна гимнастика Джулия Щайнгрубер (Швейцария). Състезателката на българския треньор Золтан Йорданов е сред фаворитите, след като в Монпелие спечели злато в многобоя.

Чувствам се добре. Отличията от Франция ми дават самочувствие, но трябва да запазя спокойствие и концентрация. Настроена съм позитивно и искам да подобрявам играта си, да добавя по-голяма трудност към съчетанията ми, като най-голямата ми цел са Олимпийските игри през следващата година. Любимите ми уреди са прескок и земя. Не съм била много време в България, но пък моите треньори са българи и сички хора тук са много мили. Обичам да бъда в страната ви, коментира Джулия Щайнгрубер.

Золтан Йорданов, признава че Джулия не е в оптималната си форма: 

Тя получи една седмица почивка след Европейското и сега тепърва сме в процес на връщане към оптималния състезателен режим. Основната цел през лятото е добро представяне на Европейските игри в Баку. Лично за мен винаги е удоволствие, когато се връщам в България и няма как да не се чувствам щастлив, че тук продължават да се организират турнири от толкова високо ниво.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна