Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Сачева: Желанието да даваш любов, да отглеждаш и да развиваш са нещата, които те правят майка

Снимка: БГНЕС

Желанието да даваш на някого любов, да отглеждаш, да развиваш и създаваш са нещата, които те правят майка, каза Деница Сачева в интервю за предаването „Хоризонт за вас“.

Когато решиш да осиновяваш, преминаваш през много клишета за това какво мислят хората. Необяснимо е за мен защо хора, които считат себе си за модерни, съвременни и разбиращи света, искат детето им да бъде родено от тях, защото това за тях има огромно значение, независимо, че неизвестното, свързано с това да родиш дете и да осиновиш дете е общо взето едно и също, защото никога не можеш да знаеш точно какво дете ще имаш, как ще изглежда, какви качества ще носи и т.н. Друга сериозна стигма е свързана с произхода. Аз съм противник на понятието „чистота на произхода“. Други неща са например, тайната на осиновяването и стигмата, че ти не трябва да казваш това, че е по-добре да мълчиш по тези въпроси, каза още тя.

Родител за мен е този, който отделя внимание, грижи, любов и създава един пълноценен, независим човек. Още едно клише има, което намирам за много грозно – да си мислиш, че отглеждаш дете, защото някой трябва да те гледа. Това не би трябвало да бъде мотивация на когото и да е. В момента, в който реших да осиновя дете, го направих, защото исках да дам нещо на някой, да го направя независим, свободен и достоен човек, каза още Деница Сачева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна