Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Не достигат мениджъри, които да управляват стадионите и спортните зали в България

Красен Кралев
Снимка: БГНЕС

Има недостиг на квалифицирани мениджъри, които да управляват стадионите и спортните зали. Търсят се варианти за обучение на такива специалисти в чужбина, обяви в Русе министърът на спорта Красен Кралев.

Той каза още, че държавата от своя страна може да направи така, че календарите на спортните федерации да се съобразяват по географски принцип с всички градове, в които има добри зали. Така и залата в Русе, която предстои да бъде открита през юли, може да бъде промотирана и в нея да има спортни събития. Министърът на спорта отговори задочно на волейболния треньор Пламен Константинов, че спортните клубове и федерации използват зала "Арена армеец“ в София на цена, която само да покрие разходите за консумативи - ток, вода, почистване, но без печалба:

Голямата зала не е направена за тренировки, тя е направена за състезания. Има малка зала, чиито наем е 500 лева за тренировка, който е абсолютно допустим в рамките на всички възможности. Отделно на волейбола сме предоставили да ползва голяма зала, така че имат база. Те са едни от най-поддържаните спортове в България. Надявам се Пламен Константинов да е направил грешка в коментара си, каза Кралев.

Кралев каза още, че 20% от училищата в страната, от тази есен биха могли да си позволят да привлекат треньори, които да водят третия час по физическо.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна