Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике: Притежаваме прекрасни нападатели

Луис Енрике
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на "Барселона" Луис Енрике беше много радостен след класирането на испанския гранд на финала на Шампионската лига по футбол с общ резултат 5:3 срещу "Байерн".

Каталунците загубиха с 2:3 в реванша от полуфиналите снощи на "Алианц Арена", но победата в първия мач с 3:0 като домакин се оказа решаваща.

Луис Енрике:

Имаше някои тревожни моменти в началото. Прекрасно е да влезеш в мача с толкова сериозна преднина, но не беше лесно, след като "Байерн" поведе толкова рано. Но ние реагирахме добре, бързо изравнихме, а след това дори си осигурихме аванс на почивката.

Второто полувреме беше по-различно, защото те атакуваха по-често, но в крайна сметка продължаваме в борбата за трофея, както и във всички други турнири, в които участваме.

Те нападаха и рискуваха максимално, но аз бях уверен в силите на моя отбор. Доволен съм и искам да поздравя играчите.

Нападателите ни имат изключителни качества. Те също така се разбират отлично помежду си. Трудно е на съперниците да ги контролират. Искахме да вкараме бърз гол, а това, че успяхме, ни даде допълнителна увереност.

Контролирахме мача през първото полувреме, но след почивката допуснахме доста неточности. Все пак трябва да бъдем доволни. На финал сме, а за мен това ще бъде ново усещане като треньор, след като имах толкова успехи като футболист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна