Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с договор за две години със заводски тим на "Кавазаки"

Снимка: Личен архив

Петър Петров подписа договор за две години с "Монстър Енерджи Кавазаки" и ще кара именно за този отбор до края на сезона в световния шампионат по мотокрос, клас МХ2. 20-годишният ни пилот ще замести в тричленния заводски тим на "Кавазаки" контузения Дилан Ферандис, а негови съотборници ще бъдат Томас Ковингтън и световният шампион от миналата година Жорди Тишие. 

Така се развиха нещата, че не бях доволен от предишния ми отбор. Не ми се искаше да се разделяме по средата на сезона. Не е приятно сега да сменяме марки, отбори и т.н., но имахме доста проблеми. Нещата просто не вървяха и решихме да се разделим.Как се стигна до този договор? За тяхно съжаление Фернандес се контузи, а за моя радост поискаха да подпишат с мен. Имам точно една седмица да се подготвя и да свикна с новия мотор, заяви Петър Петров специално за предаването "На финала". Интервюто с най-добрият ни мотокросист може да чуете утре след 18.30 минути в ефира на "Хоризонт".

Петър Петров, който кара в световния шампионат от 2010-а година насам, ще дебютира за заводския отбор на "Кавазаки" идния уикенд, за когато е насрочено Гран при на Великобритания в Метърли Бейсин, Уинчестър. Новият мотоциклет със сигурност ще даде възможности на Петров да запише първо класиране на подиума в МХ2, след като до момента той има много завършвания в десетката и две в петицата. Българинът ще изкара няколко теста с новия мотор, след което ще се включи наравно с останалите си съотборници за Гран при на Великобритания.

Трябваше да вземем решение бързо, защото отборът трябва да има трима състезатели на решетката за следващото Гран при. В такъв момент от сезона много малко от наистина качествените пилоти са свободни. Късметът ни се усмихна, защото Петър Петров идва при нас. Той е млад и ние искаме отборът ни да бъде негов дом, каза собственикът на отбора Жан Жак Луизети.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна