Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настимир Ананиев: Не виждам нищо скандално в номинацията на Соломон Паси за кандидат-кмет на София

Снимка: БГНЕС
Когато се прави номинация, обикновено не се търси съгласието кой да бъде номиниран - така заместник-председателят на "Движение България на гражданите" Настимир Ананиев коментира острата реакция на партията на Радан Кънев по повод предложението бившият външен министър Соломон Паси да бъде кандидат за кмет на София. 

В момента, както е решено на Национален съвет, при нас текат номинации, които срокът им изтича на 20-и май. И в момента, в който всички номинации минат, ние ще ги обобщим и ще ги представим Изпълнителен съвет, така че господин Паси е номиниран от структура в София за кандидат-кмет на София. Така че аз не виждам нищо скандално в това нещо и мисля, че би бил един подходящ кандидат, ако Реформаторският  блок реши да го подкрепи. 

По принцип при номинациите обикновено не се търси съгласието някой да бъде номиниран. Обикновено, когато се търси подкрепата официално, например да бъде подкрепено от РБ, тогава се минава на такъв вид разговори. Така че ние сме в един много напреднал стадий. Аз не знам защо някакъв вид ревност изплува от цялото това нещо, защото,  нека се съгласим, че не всеки има биографията на господин Паси. Той е направил много неща за България и всъщност за самия Блок той би бил доста полезен, като привлече една периферия, която е извън стандартните граници на Реформаторския блок.

Интервюто на Диана Янкулова с Настимир Ананиев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна