Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руси Бахтарлиев: Строителни фирми от Петрич работим из цяла България, а в нашия град нямаме един спечелен търг

Снимка: БГНЕС

Протестите срещу кмета на Петрич Вельо Илиев за нарушения в обществените поръчки продължават и днес, въпреки че прокуратурата започна разследване. Сдружението на строителите в Петрич не се отказа от намерението да бъде блокиран път Е-79 в района на гората край село Кърналово.

Руси Бахтарлиев, председател на Сдружението, каза в предаването "Преди всички", че над 400 души са вече на протест, извадена е техниката. 

Няма да спрем, докато този корумпиран феодал не си отиде. От осем месеца изнасяме фактите, които показа Нова телевизия. Събрахме подписка преди седем месеца и я внесохме при г-н Цацаров. Отговор няма. Не може да се търпи повече. Този човек и неговото обкръжение съсипват бизнеса. Има политически представители, но те се явяват като граждани, каза Бахтарлиев в отговор на въпроса дали има политическо дирижиране на протеста.

Когато тръгнахме да правим подписка за неговата оставка, осем политически партии застанаха зад нас. Къде в България има такъв прецедент – осем политически партии да искат оставката на един феодал. Протестират всички наши хора, които са работили при нас, но в момента стоят без работа и граждани на Петрич. Кметовете защо подкрепят Вельо Илиев – защото тези програми Кметът на Петрич Вельо Илиевевропейски са манна небесна за кметовете, защото им се изсипват парите, те си пишат техни хора, които да работят. Естествено е да имат подкрепата на цялото село. Как може строителни фирми от Петрич да работим из цяла България, а в Петрич да нямаме един спечелен търг? От седем години при 30 милиона пари от европейските програми 15 строителни фирми сме изпълнили обем 0,85 от процента. Един процент нямаме обем. Това какво ви говори? Има доказани злоупотреби, вие не сте осведомени. 

Чуйте разговора от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени