Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 състезатели със заявка за участие в републиканското по мотокрос в Хасково

Над 100 състезатели със заявка за участие в републиканското по мотокрос в Хасково
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 100 състезатели са подали заявка за участие в поредния кръг от националния шампионат по мотокрос, който ще се проведе на мотополингона край Хасково в събота и неделя. На среща със журналистите днес кметът на града Георги Иванов съобщи, че за състезанието трасето ще бъде напълно готово и уточни:

Председателят на организационния комитет по провеждането на Световните и европейски шампионати у нас по мотокрос и супермото Румен Петков уточи, че финансовите проблеми на федерацията по отношение на домакинство на големите състезания и лиценза за тях все още продължават, като се водят интензивни преговори с министъра на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев. По отношение състезанието в Хасково Петков заяви:

Програмата на състезанието предвижда в събота официални тренировки. В неделя ще има 9 състезателни манша, които започват в 10.00 часа. Входът за зрителите ще е свободен.

Кметът на Хасково Георги Иванов съобщи, че освен пари за мотокрос, Общината дотира над 30 вида спорт:

Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм пък коментира новия договор на най-добрия ни състезател по мотокрос Петър Петров:

Мнение по договора на пилота от Севлиево изказа и Румен Петков:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени