Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Атанасова: Внасяме днес законовите промени за падане на банковата тайна

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

До края на деня в деловодството на Народното събрание ще бъдат внесени промени в Закона за кредитните институции, чрез които да падне банковата тайна за трезори, изпаднали в несъстоятелност. Това каза в предаването "Нещо повече" Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ и председател на временната парламентарна комисия за проверка на случая КТБ.

Всички политически партии, които участват в състава на Комисията със свои членове, са подписали законопроекта на Закона за кредитните институции
, уточни Атанасова.

Тя се надява поправките да бъдат разгледани в кратки срокове в пленарната зала, за да може съвсем скоро да са ясни данните за физическите и юридическите лица, които са получавали преференциални лихви, размера на техните сметки и кредити в КТБ.

Тези сведения ще се отнасят за периода от началото на съществуване на Корпоративна търговска банка до влизането в сила на решението за откриване на производство по несъстоятелност. Освен това ще се дава информация и за всички влогове, сметки и кредити на политическите партии, на лицата, заемащи висши държавни длъжности, техните семейства и свързаните с тях юридически лица, както и данни за всички консултантски договори, договори за наем и други възмездни и безвъзмездни договори, обясни Десислава Атанасова.

Цялото интервю с Десислава Атанасова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна