Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социално слаби хора от столичния район "Слатина" ще получават топъл обяд и през лятото

112 социално слаби хора в столичния район "Слатина" ще получават топъл обяд и през лятото. Финансирането за социалните кухни е осигурено от Фонда за европейско подпомагане. Предвижда се трапезариите да работят целогодишно.

Задължителното условие, за да се кандидатства за отваряне на трапезарии, е съответното кметство да има налична материална база и оборудване за приготвяне на храната, заяви кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова, и обясни:

Топлият обяд се предоставя от месец май като услуга по една нова оперативна програма за храни по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се за 2014-2020 година. Осигурява се обяд за определена целева група – хора на социални помощи, неосигурени родители, които живеят с децата си, самотни възрастни хора, пострадали души от бедствия. Район "Слатина" е един от първите райони, които предоставят такава услуга от 2009 година.

Хората са много доволни от тази традиция. Храната се осигурява от общинското предприятие "Социален патронаж" и се докарва на място в района в работните дни. Хората, които получават топъл обяд, са подбрани от Агенция "Социално подпомагане".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени