Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефка Костадинова се срещна с Томас Бах в Баку

Стефка Костадинова и Томас Бах
Снимка: БОК

Президентът на МОК Томас Бах пожела успех на българските спортисти на Европейските игри в Баку.  Германецът и Стефка Костадинова разговаряха за кратко след като председателя на БОК подписа споразумение за сътрудничество с Руския НОК.

Излеждахте прекрасно на парада на нациите, желая ви успех и в стартовете от Европейските игри в Баку. Този нов проект е важен за олимпийския спорт и съм благодарен, че вашият олимпийски комитет и българската държава имат подобно отношение към спорта, каза Томас Бах.

Споразумението между Националните олимпийски комитети на България и Русия беше подписано от Стефка Костадинова, председател на БОК, и от президента на НОК на Русия Александър Жуков. Клаузите за сътрудничество създават много по-големи възможности за обмен на спортисти, треньори и научни кадри между двете страни. Предвижда се още организирането на съвместни подготвителни лагери, семинари, образователни инициативи и събития в областта на олимпизма.Снимка

Жуков е един четиримата членове на МОК за Русия и е сред най-влиятелните хора в олимпийското движение. Депутат в Руската.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна