Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България без медал в класическата борба във втория ден на Игрите в Баку

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България остана без медал от последните четири категории на турнира по класическа борба на Европейските игри в Баку. Най-голямата ни надежда за злато Явор Янакиев отпадна злощастно в четвъртфиналната фаза. Световният ни шампион в категория 75 килограма отстъпи с 1:2 точки пред Зураби Датунашвили (Грузия).

Още в началото на срещата българинът допусна да бъде избутан от тепиха, за което грузинеца получи 2 точки. По-късно Янакиев не успя да се възползва стойката, в която беше поставен неговият съперник, не спечели точки, което му костваше и победата.

Датунашвили загуби полуфиналната си среща и така не успя да изтегли Явор Янакиев до репешаж.

До репешаж в категория 66 килограма стигна Константин Стас. Българинът изпусна предоставения му шанс да се бори за бронзовия медал и загуби двубоя срещу Исмаел Наваро (Испания.

Квалификациите не успяха да преодолеят Николай Байряков (категория 85 килограма) и Милослав Методиев (категория 130 килограма).

Байряков загуби от Рамус Торестад (Норвегия), а Методиев не успя да победи Сергей Семенов (Русия). Съперниците на двамата ни борци претърпяха поражения в следващите си срещи и не успяха да ги изтеглят за репешаж.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна