Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Ганев: Несериозно е да се говори за оставка на Румяна Бъчварова

Димитър Ганев
Снимка: БГНЕС

Няма съмнение, че има партии, които имат интерес от етническо напрежение. Това далеч не означава, че подобни ситуации ще дадат отражение върху местния вот и неговите резултати, коментира в предаването „Преди всички“ политологът Димитър Ганев.

Той даде пример от 2011-та година, когато месец преди местните избори стана инцидентът в Катуница, но до съществени промени във вота на избирателите не се стигна.

Въпреки създалата се ситуация да се говори за оставка на вътрешния министър Румяна Бъчварова е несериозно, смята политологът:

Оставка на високо ниво аз категорично не очаквам на този етап. Някакви кадрови размествания на по-ниския ешелон в МВР може да бъдат направени, но това няма да промени съществено ситуацията.

Според Димитър Ганев коалиционните партньори ще продължат да подкрепят ГЕРБ, защото голямата сила на това правителство и основният стожер на неговата стабилност е липсата на алтернатива.

Огромното предизвикателство в рамките на следващите избори е на първо място да се гарантира някаква спокойна обстановка, а не продължаващо напрежение по места, защото това може да се превърне в една лавинообразна ситуация, която да ескалира и да се стигне до много неприятни резултати. Второто нещо е да се гарантира честността на вота, каза още политологът.

Цялото интервю с Димитър Ганев можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна