Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елица Янкова ще се бори за златото в Азербайджан

Елица Янкова ще се бори за златото в Азербайджан
Снимка: www.bul-wrestling.org

Елица Янкова стана първата представителка на България, която достигна до финал и ще се бори за титла на Европейските игри в Баку. 20-годишната ни състезателка си осигури място във финала в категория 48 килограма, където ще срещне представителката на домакините Мария Стадняк.

По пътя до финала българката отстрани Гарсия Бустабад (Испания) в квалификациите, Жаклин Шелин (Германия) на четвъртфинал и Валентина Исламова (Русия) на полуфинал.

Янкова е световна шампионка за девойки от София през 2013 година, а също така има и сребро от шампионат на планетата за подрастващи, както и бронз от Европейско първенство.

Две състезателки – Евелина Николова в категория 55 килограма и Тайбе Юсеин в категория 60 килограма ще се борят за бронзовите отличия, след като преминаха през репешаж.

Николова победи Матилде Ривиера (Франция), а Юсеин се наложи над Анка Петреа (Румъния). Преди това двете българки загубиха четвъртфиналните си срещи съответно от Катарзина Кравчук (Полша) и Мариана Сестин (Унгария). Съперничките им обаче стигнаха до мачове за титлите и така изтеглиха българките напред.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна