Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Николов: Моделът на управление на търсене на конфронтация е сменен

Снимка: ИДП

Моделът на управление в България на търсене на разделителни линии и конфронтация е сменен. Основната политическа сила ГЕРБ функционира чрез спускане на мостове към другите партии. Това каза за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" политологът от Института за дясна политика Петър Николов, който ще представи месечния анализ за политическата обстановка в страната.

Според Николов държавните институции трябва да влязат в районите, които са изоставени в последните години, и да ги задължи да спазват законите:

Една нормална европейска държава не може да си позволи да има гета на своя територия. Моделът, по който България се отнасяше към определени региони в страната в последните години, фалира. Крайно време е да се престане с изоставянето на определени територии в България, в които законите не важат и властта е в организираната престъпност.


Държавата върви по правилния път и действията на Министерството на вътрешните работи са абсолютно адекватни. Въпросът е действията да бъдат подкрепени от гражданското общество и медиите, за да може да се въведе законът там, където той липсва.


Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна