Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културните мостове на Виенския икономически форум

Снимка: БГНЕС

Без съмнение темата за взаимовръзката между култура и бизнес добива все по-голямо значение в днешното общество. Корпоративната филантропия и спонсорството доказват все повече своя принос за развитието на изкуствата. В Австрия национална институция като Виенската щатсопера или прочутия музикален фестивал в Залцбург получават, разбира се, значителни държавни субсидии, но към това публично финансиране все повече се увеличава и процентът на бизнес спонсорството, което културните институции получават от големи фирми.

Наред с многобройните успешни бизнес проекти, Виенският икономически форум е организатор и на една нетрадиционна културна среща – градинско парти с оригинална музикална програма, която разкрива самобитността на всяка една от държавите членки. Тази година то ще се състои на 19-и юни.

От две години към Форума е създаден и специален комитет за култура, а сред основателите му са българските цигулари и педагози проф. Евгени Шевкенов и проф. Стефан Камиларов.

Боряна Йосифова ни среща с д-р Елена Кирчева – дългогодишен български дипломат и генерален секретар на Виенския икономически форум. Чуйте интервюто в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна