Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота и неделя

Над 120 души опознават града като се състезават в отбори под надслов "Обичам София”

Познати места, край които минаваме на не им обръщаме достатъчно внимание, както и изненадващо приятно и непознати места

Градската игра-приключение (куест) под надслов "Обичам София” организират през този уикенд от Сдружение „Професионален форум за образованието”.

Ако и вие харесвате нашия град и искате да научите повече за него, участвайте в куеста и забавлявайки се, открийте нови, интересни и символични места в София.– канят доброволци и организатори.

Състезанието ще се състои на 20 и 21 юни, като през двата дни ще участват различни отбори и ще има разлики в самите предизвикателства.

Началото и в двата дни е в 15:00 часа, а сборният пункт е в градинката пред Баня „Мадара”.

Участниците в отборите трябва да бъдат на старта в 14:00 часа за регистрация и инструктаж. До този момент са се записали 120 участници – съобщи пред Радио София Ангел Златков.

Това е игрови формат, който позволява на участниците по забавен начин на живо да опознават града и неговите забележителности, неговата история и география, хората и атмосферата. Подгответе се за 3-4 часа игра, предупреждава Ангел.

Свои градски куестове имат от години повечето европейски столици и някои големи градове с богата история и култура (Стокхолм, Хелзинки, Рига, Талин, Амстердам, Будапеща, Париж, Москва, Петербург, Киев, Минск, Варшава, Прага и др). Форматът обикновено е ориентиран предимно към активни млади хора, но в много от куестовете има категории с по-ниска трудност, в които могат да участват деца, хора на средна възраст, семейства и т.н. 

Повече за предстоящата градска игра чуйте в разговора с Ангел Златков от „Професионален форум за образованието”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна