Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на офицерите "Атлантик" организира форум за адекватността на НАТО и съвременната среда на сигурност

Разполагането на американски танкове на полигона "Ново село" е вследствие на решения, приети на срещата на НАТО в Уелс миналата година, каза в предаването "Преди всички" ген. Съби Събев, председател на Съюза на офицерите "Атлантик".

Аз не виждам нищо съществено, което би представлявало заплаха за някоя страна от региона, още повече на Русия. Американският министър на отбраната обяви едно решение – да предложат на среща на министрите на НАТО, която се провежда в Брюксел, разполагането на такава техника и то главно с цел да не се превозва постоянно и да се правят разходи за всяко едно учение, само да става ротация на личния състав, който се използва. Министърът на външните работи и министърът на отбраната по същество не казаха нищо погрешно. Въпросът е, че у нас не се говори достатъчно за НАТО – защо тази година на територията на страната се провеждат около 70 учения, има и инициатива на НАТО, приета на срещи преди това, за засилване на оперативната съвместимост на военните сили на Блока.

Съюзът на офицерите "Атлантик" организира днес конференция, посветена на адекватността на НАТО и съвременната среда на сигурност.

Интервюто на Борислава Борисова с ген. Съби Събев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!