Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите – фенове на „Левски“ и ЦСКА, очакват възход от двата клуба

Снимка: БГНЕС

Ситуацията в двата големи футболни клуба „Левски“ и ЦСКА обсъдиха в предаването „Преди всички“ депутатите Хамид Хамид от ДПС, който е привърженик на ЦСКА и Борис Станимиров от Реформаторския блок, привърженик на сините.

Българският футбол през последните 20 години тръгна стремглаво надолу. Между тези клубове беше и любимият ми отбор, коментира Хамид Хамид.

Според него няма да има съпротива от страна на феновете на ЦСКА срещу Гриша Ганчев, въпреки очакванията им Васил Божков да поеме отбора:

Мисля, че и при двамата ЦСКА би имал възход. Няма значение кой ще поеме ЦСКА, важното е ЦСКА да възкръсне и да бъде това, което беше толкова години. За съжаление през последните години от радост той се превърна в наша мъка, но мъка или не, това е нашия отбор.

Борис Станимиров изрази надежда в „Левски“ най-после да започне толкова дългоочаквания подем:

Беше направена някаква първоначална заявка, която с един стабилен бюджет от 6,5 милиона лева годишно в продължение на три години, което е една добра основа за начало на този разговор. Въпреки всички спекулации аз смятам, че е рано да се каже какво ще бъде точно ръководството на „Левски“. Имам много големи очаквания за това кой ще бъде премълчаваният засега четвърти инвеститор, за който се говори, че е голяма компания. Смятам, че това ще е един от факторите, който ще даде стабилност на клуба.

Според депутата от Реформаторския блок в управлението на „Левски“ под някаква форма трябва да участват и привържениците на отбора.

Разговорът с Хамид Хамид и Борис Станимиров можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна