Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова се контузи и отпадна в първия кръг на "Уимбълдън"

Цветана Пиронкова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Българката, която е номер 41 в световната ранглиста, загуби от Белинда Бенчич (Швейцария) с 6:3, 1:6, 3:6 за 1:53 часа. Пиронкова получи мускулна контузия на бедрото на левия крак в началото на втория сет, след което й беше трудно да се движи по корта.

Българката започна силно мача, повеждайки с 3:0 и 4:1. Бенчич върна пробива в седмия гейм, но още в следващия загуби подаването си. След това при свой сервис Пиронкова взе първия сет след 37 минути игра. При 2:1 за швейцарката във втората част първата ракета на България поиска медицинско прекъсване заради травма на лявото бедро. След това до края на сета Пиронкова не успя да вземе гейм.

В третата част Бенчич поведе с 5:1, но след това пропусна два мачбола. Въпреки контузията българката взе подаването си и направи пробив за 5:3. Деветият гейм беше изключително оспорван, но швейцарката все пак успя да стигне до победата с шестия си мачбол.

Българката заработи 10 точки за световната ранглиста и 29 хиляди лири от наградния фонд. Пиронкова, която участва на "Уимбълдън" за десети път в кариерата си, е полуфиналистка в турнира от 2010-а година. Тя отпадна в първия кръг на турнира за втора поредна година.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна