Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Гърция опашките за пeнсии пред банките продължават

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Драмата на гръцките пенсионери продължава и днес. Опашките за пeнсии пред банките са от рано тази сутрин. Оборотът на магазините спадна, като повечето гърци се ограничават в покупките и пазаруват предимно хранителни стоки.
Туризмът също понася щети от отказани резервации на гърците за пътуване и почивка в чужбина, съобщават от Асоциацията на туроператорите. При почивките на чужденците в Гърция не се забелязва голям отлив. Мерките по ограничения на теглене на пари не засягат чуждестранните туристи.

Кампанията „за“ и „против“ на референдума продължава. Всяка вечер има демонстрации в подкрепа на една или друга позиция, но митингите приключват без инциденти.
На политическата сцена управляващи и опозиция са в остра конфронтация не само по въпроса, поставен за народно обсъждане, а дали е политически обоснован референдума.
Лидерът на опозицията обяви, че „правителството е изпаднало в паника“. Видни гръцки интелектуалци подписаха послание с призив гърците да гласуват с "Да" на Европа.

Църквата също изрази мнение по кризата. Архиепископът на Атина – Йеронимос каза, че в този момент е необходимо единство на нацията и единство на Европейския съюз.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна