Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изоставените от туроператор в Испания деца са настанени в хотел

| обновено на 09.07.15 в 17:37
Снимка: БГНЕС

Децата, които бяха изоставени от туристическата фирма "Гъливър травъл" в Испания, вече са настанени в хотел. Въпреки това те не са излезли от шока, разказа за "Хоризонт" Елица Тарасова, майката на едно от момичетата. Тя е платила 1000 лева за екскурзията:
Голяма част от тях бяха силно притеснени, първоначално просто искаха да се приберат в България. Предстои принципно да си продължат екскурзията, да си разгледат всичко, да се приберат живи и здрави в България, но те имат още пет нощувки, две в Барселона и три пътьом. Стресът, който им причиниха, това чакане, тази загуба на време, повече от 24 часа, те да са в тотално неведение, ще има ли къде да спят, няма ли да има къде да спят и да си седят върху куфарите или отстрани на столовете в хотела.. Аз мисля, че най-малкото затова трябва да се понесе някаква отговорност фирмата.

31 деца и 19 възрастни се оказаха на улицата, тъй като туристическата фирма не е платила за нощувките им в хотел в Лоре Делмар. Групата е била настанена в хостел с лоши условия, като за две нощувки е платил един от туристите.

От фирмата "Гъливър травъл" са обяснили, че агенцията, с която са работили в Испания, е причина средствата за нощувките да не бъдат преведени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени