Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2014": Интервю с Людмил Ангелов

Людмил Ангелов

В националната анкета "Музикант на годината 2014" слушателите на предаването "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" подкрепиха с най-много гласове в категорията "Музикален проект на годината" фестивала "Пиано Екстраваганца", основан и ръководен вече четири години от забележителния български пианист Людмил Ангелов.


В интервюто той говори за страстта си да открива непознати музикални хоризонти, да показва пред публика своите открития и да кани нестандартни гости на "Пиано Екстраваганца", за да бъде фестивалът своеобразен бутиков културен форум.

За нас е висока чест това, че бяхме удостоени с тази награда - тя ни топли и преди всичко ни импулсира да вървим напред, да правим все повече и по-интересни концерти с нашата мисия, и верни на нашата програмна политика, която е същността на фестивала - да представя непознатите произведения, да връща към живот музика, която според мен е достойна да бъде слушана, достойна да бъде обичана от публиката. С тази мисия се надяваме да вървим напред, споделя Людмил Ангелов.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна