Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НКЖИ изгражда допълнителни съоръжения в участъка между Захарна фабрика и Горна баня

| обновено на 13.07.15 в 17:51
6
Снимка: НКЖИ
До 3 август т. г. се удължава периодът на прекъсване на движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня, поради продължаващи ремонтни дейности, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Ремонтът между гарите се забавя от непредвидени дейности, свързани с премахване на незаконно оформеното сметище в кв. „Факултета“.

След почистването на всички битови отпадъци и канавки, са се появили проблеми, свързани с изграждането на нови отводнителни съоръжения, извън предвидените по договор строително-ремонтни дейности. Поради това инцидентно се е наложило прилагането на отговорни инженерни решения за укрепване на стабилитета на откосите по железния път, с цел гарантиране на сигурността на влаковото движение.

Констатирано е опасно овлажняване на участъци и е решено да бъдат изградени подпорни стени - уточни пред Радио София Златин Крумов - зам. генерален директор на НКЖИ. Свикан е екип, изработен е проект и до два дни строителите стъпват на работната площадка. Районният кмет много ни помага, взето е решение за поставяне на допълнителни контейнери за смет, добави Крумов. До този момент в някои от тези участъци влакът се е движел с 15 до 25 км/ч, но след ремонта скоростта ще се повиши до 70 км/час.

Във връзка с по-безопасното пресичане на жп линията НКЖИ инвестира над 1,9 млн. лв. за изграждането на пешеходен подлез в кв.Горна баня.

За подробности чуйте разговора по темата със Златин Крумов.

Снимки: Сметището преди ремонта, почистване и полагане на отводнителни съоръжения и нов железен път.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна