Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Гарелов: Гърция не е на прага на политическа криза

Иван Гарелов
Снимка: БГНЕС

Гърция не е на прага на политическа криза. Споразумението с кредиторите се посреща с облекчение, независимо че то не отговаря на мечтите на обикновените хора, коментира в предаването "Нещо повече" журналистът Иван ГареловСпоред него референдумът е показал, че Гърция стои зад премиера си Алексис Ципрас, по-опасно за него е недоволството в партията му СИРИЗА:

Има едно ляво крило, което несъмнено ще иска да каже своето мнение, но това не крие опасност от неутвърждаване на споразумението в парламента.

Гарелов е на мнение, че острите коментари, които днес излизат в медиите по повод на постигнатото споразумение, са в резултат на водената остра медийна борба срещу правителството на Ципрас:

Всички частни гръцки телевизии са настроени против това правителство, защото една от мерките, които ще предприеме, е да увеличи финансовата тежест на спечелилите телевизионен лиценз.

След като се стигна до споразумението, трябва да очакваме едни процеси, които са по-трайни и Европа трябва да се съобрази с тези тенденции в развитието на капитализма в последно време. Ако не се съобрази, ще бъде изненадана от нови удари, от нови уроци, като се започне от Испания и се продължи по-нататък, коментира още журналистът.

Цялото интервю с Иван Гарелов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени