Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драган Нешич: Направихме голяма крачка напред

Снимка: fivb.com

Женският ни национален отбор по волейбол не успя да се класира на Финалната четворка на втората дивизия на турнира Гран При, но треньорът на България Драган Нешич е доволен от представянето на състезателките си.

Нашите победиха през уикенда в зала „Арена Самоков“ с 3:2 гейма Хърватия и 3:0 гейма Пуерто Рико, но загубата от Чехия с 2:3 гейма натежа. Съставът на България бе изграден от много млади момичета, за да се подготвят за Световното първенство до 23 години в Анкара през август.



Представянето ни е идеално и добро. Идеално, защото взехме решение какво трябва да правим на това Гран При и кой отбор да участва. От изграждането на този отбор съм доволен. Съжалявам за резултатите, защото имаме нужда от участие на турнир като Финалната четворка. Момичетата имат нужда да играят подобни мачове, за да израстват, каза Драган Нешич.

Дадохме шанс на по-млади момичета, което е прекрасно. Със сигурност другата година вече няма да е така, защото трябва да се качим в по-горната група. Това е следващата ни цел. Генерално съм доволен от израстването на момичетата, от изпълненията им, от израстването им.

Но трябва време да се свикне с новия треньор. Трябва време за изграждането на един отбор. Направихме много голяма крачка напред, а не назад. И това ме радва.

Българският отбор има страхотно бъдеще. Искам само да ви напомня, че Елица Василева е на 25 години, а Добриана Рабаджиева е на 24. Ние имаме много млад национален отбор, имаме опитни състезателки, които със сигурност ще ни помогнат, каза още Нешич.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна