Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Йоргос Сякандарис: Надявам се след октомври да има политически промени в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Заместник-директорът на Социологическия институт на ПАСОК Йоргос Сякандарис определи сегашното правителство на Гърция като слабо дори и след няко иподадени оставки.

Обществото е в безизходица.То вижда совето правителство да приема мерки сега, а предишните мерки бяха много по-леки от сегашните....Надявам се, че демокрацията ще намери начин да излезе от тази безизходица!...не мисля, че този министър-председател ще може да изпълнява до края това споразумение, което не решава проблемите на гръцката икономика....Надявам се, че след октомври ще има промени в политическата система на Гърция. надявам се, че дотогава и европейските партньори ще разберат, че намаляването на пенсиите и увеличаването на данъците не е реформа!...В Европа има голям проблем по сближението на нациите...Европа трябва да се обедини повече политически и да се води жестока борба с националистите. Пробел на Европа е, че има големи националистически движения! Управниците на държавите виждат европейската общност от гледна точка не на общността, а от гледна точка на държавата си.

Професорът по социология прогнозира, че е възможно обединение на социалдемократичните сили в гърция, както и формиране на нова популистка партия на базата на негласувалите от СИРИЗА за споразумението с кредиторите.

Цялото интервю на Ангел Григоров с проф. Йоргос Сякандарис можете да чуете в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени