Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Броят с декларация гласовете за Конституцията", пише Труд в коментар на срещата между премиера Борисов и лидера на АБВ Георги Първанов. Изданието цитира министър-председателя, който изразява надежда, че до петък ще постигне консенсус по три основни приоритета: засилване ролята на Инспектората на Висшия съдебен съвет, пряк избор на съдии и прокурори и разделяне на Висшия съдебен съвет на две колегии: съдийска и прокурорска.

В интервю за Преса председателят на АБВ Георги Първанов заявява, че при диалог може да има нужните 180 гласа за промени в конституцията.

"Втори скок на заплатите в Спешната помощ", е темата на Монитор. Увеличението ще е с 20% и ще влезе в сила от началото на 2016 г. Вестникът цитира зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков, който казва, че след първото увеличение на заплатите в Спешна помощ, на работа са постъпили нови 125 лекари и 95 медицински сестри.

"Плащаме данъци с кредити", съобщава от първа страница вестник Земя. Проучване показва, че през тази година хората, които имат достатъчно пари, за да погасят задълженията си веднага, намалява с 10% спрямо миналата, уточнява публикацията.

"Гръцкият бизнес се мести у нас" – водещо заглавие на Новинар. Около 60 хиляди фирми вече са подали заявления, с които централите им да бъдат преместени в България. Броят им може да се увеличи, тъй като налогът, който фирмите плащат в Гърция може да достигне 26 на сто.

"Унищожават боеприпаси близо до язовир "Искър", информира вестник Дума, като се позовава на информация на депутатите от БСП Кирил Добрев и Георги Кадиев. Според техни данни частна фирма ще утилизира боеприпаси до село Костадинкино, което според народните представители крие рискове за чистотата на водите на най-големия изкуствен водоем у нас.

Волен Сидеров плаща на Бойко Борисов 70 хил. лева за клевета, пише Телеграф и уточнява, че санкцията за лидера на "Атака" е заради интервю на Сидеров, в което той е заявил, че премиерът е покровителствал канали за контрабанда и наркотици, уточнява публикацията.

"Българин стигна пеша до Индия", информира Стандарт. Нашенецът започнал пътешествието през 2013 г., а за да стигне до Индия, е пътувал 511 дни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна