Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Гръцкият парламент трябва да гласува втори пакет от мерки за икономии, поискани от кредиторите в замяна за ново финансиране на страната. Вестник Етнос преценява, че с лимит от 120 депутати премиерът Алексис Ципрас върви към избори през есента. Според вестника мерките за орязване на ранното пенсиониране и за фермерските данъци трудно щели да минат, а главната опозиционна партия Нова демокрация, която при предишното гласуване подкрепи първия пакет, сега е твърдо против облагането на фермерите с данъци.

Атинският вестник Вима съобщава, че преди време премиерът Ципрас е поискал заем в размер на 10 млрд. долара от Москва, за да може Гърция да подпомогне връщането на страната към драхмата. В публикацията се твърди, че премиерът е изпратил искания за заеми и до Иран и Китай, но никоя от двете страни не се поддала на изкушението да отпусне средствата.

Имигрантите източват обезщетенията на Острова, пише Дейли Експрес. Един от пет имигранти кандидатства за детски помощи, а всеки десети - за жилищна помощ. Публикуван доклад анализира, че най-изкушени от британските помощи са пристигналите от Бангладеш, Пакистан и страните от Източна Европа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени