Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Делчев: "България на гражданите" не променя първоначалните си идеи за съдебната реформа

Снимка: reformatorskiblok.bg
След изказването на Радан Кънев, съпредседател на Реформаторския блок (РБ), за промените в Конституцията, в смисъл, че трябва да има известно отстъпление от вариант А, "Движение България на гражданите" провежда извънреден съвет. Вицепремиерът Меглена Кунева призова за събрание на всички партии в РБ по темата.

Според Димитър Делчев от Движението и депутат от Реформаторския блок никой не е търсил мнението на партията му на срещата на премиера с представители на РБ.

Току-що взехме решение да не променяме първоначалната си позиция. Ние сме в управлението на държавата не за краткосрочни цели, а да проведем важните реформи. Това, което госпожа Кунева казва, е много важно. Няма как един представител на Реформаторския блок да представи позицията на шестте партньори в коалицията на проведения вече разговор с премиера.

Всяко мнозинство над 160 е полезно за конституционните промени и ще даде добър знак. В какви срокове ще се случи, зависи от опозицията. Там също се надяваме на подкрепа.

Не можах да се ориентирам в предложенията на ДПС, излязоха различни информации, нека има нещо писмено и ще говорим за това.

Димитър Делчев изрази надежда внесените в деловодството на Народното събрание предложения да бъдат гласувани в петък и то без промени в тях.

Разговорът на Емилия Антова с Димитър Делчев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна