Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бай Ганьовци много, Алеко си нямаме

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Мине - не мине известно време, и откъм курортите ни се разчуе скандална новина – пиян или надрусан чужденец извършва някаква простотия. Няма да цитирам коментари, вие знаете, че не са ласкави за нашенския туризъм и за неговите клиенти. Този път обаче за разнообразие новината беше в обратна посока – българин се оцапа в чужбина. Известен на някои футболист бе хванат да дращи с монета по стените на Колизеума в Рим. И понеже упрекваме чужденците, че тук забравят задръжките си, нека не подминаваме и какви ги вършим ние навън, нали така?
На пръв поглед деянието може дори да бъде похвалено – колко неграмотни българи има вече, а той човекът умее да пише! Оттук нататък обаче всичко е повече от диващина, независимо, че е вършена от сума човекоподобни преди това. А то показва и начин на мислене, който никак не е чужд на мнозина българи.
В Люксембургската градина в Париж се прехласвахме от цветя, дървеса, езера с патета и деца, които им даваха от кроасаните си. Разхождахме се сред цялата тази хубост, снимахме, дишахме...



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна