Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съюзът на градинарите ще представи първия електронен портал за търговия с плодове и зеленчуци

Снимка: БГНЕС

Националният съюз на градинарите в България ще представи днес първия електронен портал за търговия на едро със зеленчуци и плодове. Мариана Милтенова, члена на УС на Съюза на градинарите, коментира ползата за производителите и потребителите от този електронен пазар:

Всички имат равен старт, имат равни условия. Всеки от участниците – и производители, и търговци, могат да качват своите оферти и при обективни условия да се договарят във виртуалното пространство за условията на доставка, за цени, за качество, за сортове, за количества. Възможно е те да качат своите оферти, преди да са набрали продукцията.

Това е по-добрият вариант, защото няма да се налага на производителите да ходят до борсите и тържищата с продукцията си, да товарят, да търсят клиенти. Ако не успеят да реализират продукцията си, да я връщат или пък да я продадат на безценица, само и само да не остане.

Целта на създаването на електронния пазар е да прекрати веригата от прекупвачи, която оскъпява цената на крайния продукт, каза още Милтенова.

Още подробности по темата и за условията на регистрация в електронния портал за търговия на зеленчуци и плодове може да чуете от интервюто на Веселина Миланова с Мариана Милтенова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна