Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френска парламентарна делегация пристигна в Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френска парламентарна делегация пристигна в Крим, съобщи агенция ТАСС. Делегацията е оглавявана от съпредседателя на асоциацията "Френско-руски диалог" Тиери Мариани. В рамките на посещението депутатите ще се срещнат с премиера на Крим Сергей Аксьонов и председателя на парламента на републиката Владимир Константинов. Френските официални представители ще имат възможността да се срещнат лично и с жители на Крим.

Сергей Аксьонов заяви, че в рамките на визитата си френските депутати ще се уверят в безопасността в Крим и че хората на полуострова са направили самостоятелно своя избор на референдума за независимостта на републиката миналата година.

Вчера френският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че е шокиран от посещението на проруските френски депутати в анексирания от Русия украински полуостров. На заседание на закрити врата на парламентарната комисия за външни работи Фабиюс изразил отрицателното си отношение към тази визита, която ще продължи до събота. Фабиюс е подчертал, че влизането в Крим без разрешение от украинските власти означава да се признаят претенциите на Москва.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна