Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вили Лилков: Колкото по-голямо мнозинство се събере в подкрепа на закона, толкова по-добре

Лилков не изключи възможността между първо и второ четене на проекта за промени в Конституцията, да бъдат внесени поправки

Снимка: БГНЕС

За предаването "Преди всички" Вили Лилков от Демократи за силна България, коментира днешната среща в разширен състав на Националния изборен щаб на ДСБ.

Една от темите, които ще се обсъждат на националното съвещание, ще са общите регистрации, както и политическият доклад на Радан Кънев по повод гласуването за изнасянето на новия проект за Конституцията, поясни той:

По-скоро бих казал, че ще отчетем нашите усилия, които вложихме от самото начало с влизането си в парламента за реформи в съдебната система. Успоредно с това ще отчетем и как вървят преговорите в отделните общини за съставянето на общите листи и на общите кандидатури на Реформаторския блок.

Лилков поясни, че не е запознат с неодобрението на "Движение България на гражданите" за начина, по който са се договорили партиите за промените в Конституцията в четвъртък и добави, че вчера парламентарната група е била информирана за хода на преговорите, който Радан Кънев в провел с партиите, както и подчерта общото желание на всички да се запознаят отблизо с приетите текстове на промените:

Аз не мога да каза какво мислят от "Движение България на гражданите", официално становище те не са представили пред нас. Ние не сме взели общо решение, а изчакахме да бъде представен проектът, който към момента се изработваше от юристи. Аз не знам какъв е прочитът, който са направили от ДБГ.

Вили Лилков допълни, че това, което е постигнато до момента, дава основание проектът за реформите в Конституцията да бъде подкрепен, защото усилията дават резултати. Колкото по-голямо мнозинство се събере за подкрепата на този закон, толкова по-добре.

Относно номинацията му за кмет на София, Лилков поясни, че засега е подкрепен от пет партии на Реформаторския блок – СДС, БЗНС, НПСД, Българска национална демокрация и от ДСБ от края на юни. ДБГ изразяват своята подкрепа под условие, добави Лилков.

Интервюто на Силвия Великова с Вили Лилков чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна